Project Description
Pompoensoep
voorbereidingstijd: 10 minuten
kooktijd: 20 minuten
klaar in: 30 minuten
porties: 2-3
Ingrediënten:
- 1/2 flespompoen (650 g)
- 1 middelgrote ui
- 3 teentjes knoflook
- 2 kopjes water (500 ml)
- 1 eetlepel extra vierge olijfolie (optioneel)
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel kurkuma poeder
- 1 tl gemalen komijn
- 1/8 tl gemalen zwarte peper
Bereiding:
- Schil en hak de ui fijn.
- Giet het water in een grote pan, voeg de ui toe en breng het aan de kook. Kook dan op middelhoog vuur ongeveer 15 tot 20 minuten of tot de ui zacht is.
- Voeg de rest van de ingrediënten toe en mix met een handmixer of in een blender tot een glad mengsel.
- Voeg mosterdkers, radijskiemen of tuinkers kiemgroenten toe.
- Serveer onmiddellijk. Het lekkerst als het vers is, maar u kunt het tot maximaal 5 dagen bewaren in de koelkast.